Dogecoins utveckling var någonting som ingen hade förväntat sig, men numera är det en av de största kryptovalutorna i världen. Genom att kika närmare på en Dogecoin kurs kan du ta reda på om investering i Dogecoin är det rätta valet för just dig, men innan du dyker ner i kryptoinvesteringsvärlden kan det vara intressant att ta reda på mer om vad myntet Dogecoin egentligen är och hur allting började. Detta kommer vi att gå in mer på.

 

Mer om Dogecoin

 

Du har med största sannolikhet sett nätskämtet ”Doge” tidigare, och det är just denne meme som Dogecoin inspirerades av. Kryptovalutan skapades av Billy Markus och Jackson Palmer och var menat som ett humoristiskt spin på kryptovalutor. Det var år 2013 som myntet togs fram, och dess popularitet började därefter snabbt att växa. När Elon Musk sedan även började prata om myntet på Twitter exploderade det i popularitet och numera är Dogecoin en av de största kryptovalutorna på marknaden.

 

Du kan vända dig till en händig Dogecoin kurs för att hålla dig uppdaterad kring myntets värde och för att lära dig mer om kryptoinvestering i allmänhet. Genom att köpa och sälja vid rätt tillfälle är det fullt möjligt att tjäna enorma summor på kryptoinvestering, men visst är detta lättare sagt än gjort.

 

Just därför är en Dogecoin kurs så viktig, och det är också smart att sprida ut dina investeringar. Det kan exempelvis vara så att du tar beslutet att lägga ett visst belopp på stora kryptovalutor såsom Dogecoin, Bitcoin och Ethereum medan du även investerar i mindre och mer turbulenta valutor för att potentiellt se en kortsiktig vinst. Det gäller att du har turen på din sida och att du även håller koll på marknadens utveckling.